Blog
Érdekes módon a böjtök, mint az önmegtartóztatás jelképei és a testi-lelki tisztulás eszközei, számos vallásban megjelennek.
Hogyan érhető el a hőn áhított karcsúság? Miért olyan nehéz a diétákat betartani? Mi a különbség egyáltalán a böjt és a diéta között?
A fűszerek gyógyító hatásúak? Lehetnek természetes gyulladáscsökkentők? Miért fogyasszunk bazsalikomot, cayenne borsot vagy éppen kurkumát? Mely fűszernövény kiemelkedő forrása a B2-vitaminnak?
Puffadás, hasi görcsök, kellemetlen közérzet? A világ lakosságának közel háromnegyede nem képes a laktózt, azaz a tejcukrot lebontani. És miért van az, hogy Európában kevesebb a laktózérzékeny, mint Ázsiában? Mit tudunk a laktózérzékenységről?
Hogyan maradjak kicsattanóan egészséges? Támogató tippek a jó közérzetért!
Árpagyöngy, bulgur, kuszkusz, sör...? A gluténérzékenyek sokszor azzal a problémával szembesülnek, hogy a keringő tévhitek miatt eleinte nem biztosak abban, hogy mi tartalmaz glutént és mi nem. Ráadásul külön kell figyelni arra is, hogy a glutént természetes módon nem tartalmazó élelmiszerek is szennyeződhetnek gluténnal.
A mentes mozgalom jó dolog, de korántsem lesz valami csupán azáltal egészséges, mert valamitől "mentes". Ugye?
Modern kenyerek. Hmmm... Tudjuk meg, amit tudnunk kell róla, hogy egészségtudatosan választhassunk. Szempontokat adunk az ízlés szerinti alternatívák kiválasztásához is.
A gluténérzékenység bevonult a köztudatba. A fajtáival azonban még ismerkedünk. Egy kis osztályozással ezt is könnyű megérteni.
Biztosan volt. De manapság mintha fogékonyabbak lennének rá az emberek. Vagy valami más változott meg?